Wijn en Vis – Unieke combinaties tussen wijn en vis

ONZE WIJNEN

KW106 heeft een uitgebreide wijnkaart met meer dan 50 wijnen uit de beste wijnstreken. Wij adviseren u graag over uw keuze. Ook het met de menu’s wisselende wijnarrangement is een echte aanrader. Drie van onze huiswijnen dragen ons eigen cuvée Schuitemaker label. De wijnen zijn geselecteerd op kwaliteit en originaliteit en komen van familiebedrijven.

De eerste, uit Frankrijk van Rives Blanques van de familie Panman: Chardonnay-Chenin blanc de Limoux. De tweede wijn die ons cuvée Schuitemaker label draagt, is een frisse, sappige wijn uit Rheinhessen, Duitsland, gemaakt door Daniel Wagner van Weingut Wagner-Stempel en is een Cuvée van 1/3 Riesling, 1/3 Silvaner en 1/3 Muskateller. Een uitmuntende wijn van een gerenommeerd wijnhuis! De derde Schuitemaker wijn die we sinds 2016 verkopen komt uit de regio Campania in Italië. Het is gemaakt van de Falanghina druif door Villa Matilde. Zeer aanbevolen!

IN VOGELVLUCHT DOOR ONZE WIJNSTREKEN

In het noorden van Frankrijk vinden we de Loire streek. Wijnen als Sancerre, Pouilly-Fume en Touraine, stuk voor stuk elegante en smakelijke wijnen die zijn gemaakt van de Sauvignon druif. Kenmerkend voor deze wijnen is het frisse en geurige karakter.

We vervolgen onze trip door Frankrijk stroomafwaarts, richting de kust. Hier vinden wij een verrassende muscadet sur Lie. De Muscadet sur Lie is terug van weggeweest en daar zijn wij heel blij mee. De wijn, die gemaakt is van de Muscadet druif, heeft een fris, strak en droog karakter en laat zich goed combineren met visgerechten.

WIJN EN VIS | Bourgogne

We verlaten de kuststreek en gaan richting de Bourgogne. Met onderweg de wijnen uit Chablis, met bijvoorbeeld een heerlijke premier cru. Uit het zuidelijke deel van de Bourgogne, de Mâcon, vinden we de wijnen van Saint-Véran en Pouilly-Fuissé. Witte Bourgogne wijnen worden grotendeels gemaakt van de Chardonnay druif. Afhankelijk van de herkomst en opvoeding variëren de druiven in smaak van fris tot vol, rond en weelderig.

De volgende halte is het noordelijk Rhône gebied, zo’n 50 kilometer onder Lyon. Hier worden zeer exclusieve wijnen gemaakt van bijvoorbeeld de Viognier druif. Bij KW106 hebben we een aantal weelderige topwijnen uit Condrieu op de kaart, wijnen die u minstens één keer in uw leven geprobeerd moet hebben.

Vanuit de omliggende heuvels treffen we wijnen gemaakt van Viognier en Roussanne. Deze druivensoorten vinden we ook terug in de Languedoc, meer richting de Middellandse Zee. De witte wijnen die gemaakt zijn van Grenache Blanc, Roussanne en Carignan Blanc bezitten vaak een volle, aromatische en kruidige smaak. Hiermee worden ze gezien als perfecte begeleiders bij heerlijke visgerechten. Een bijzondere plek in de Languedoc is de Limoux. Het is hier iets koeler en de bodem is kalkhoudend, vergelijkbaar met de Bourgogne. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Chardonnay die Schuitemaker als cuvée heeft geselecteerd het goed doet. Een heerlijke, volle smaak speciaal voor de echte liefhebbers van mooie, witte wijn.

Wij zullen zo snel mogelijk onze reis in het wijnland vervolgen. Wij verwelkomen u natuurlijk graag in ons paviljoen, met een heerlijk glas wijn natuurlijk.

wijn en vis